Spring naar inhoud

Kostenbesparing voor werkgevers door minder ongevallen

april 15, 2015

http://www.veiligheid.nl/nieuws/kostenbesparing-voor-werkgevers-door-minder-ongevallen-

De jaarlijkse verzuimkosten door ongevallen bedragen € 3,2 miljard, waarvan ongeveer een vijfde (€ 620 miljoen) is veroorzaakt door een arbeidsongeval. Om het aantal ongevallen terug te brengen, bundelen VeiligheidNL en INVITRA de krachten en ontwikkelen samen VeiligXXL. Dit unieke online preventieprogramma zorgt voor minder ongelukken op het werk, thuis en in het verkeer. Het programma levert aantoonbaar aanzienlijke kostenbesparingen op.

VeiligheidNL heeft jarenlange ervaring met monitoring van ongevalscijfers en beschikt over programma’s om ongevallen te voorkomen. INVITRA is de ontwikkelaar van de trainingsmethode
X-Learning. Samen ontwikkelen zij de ijzersterke en effectieve e-interventie VeiligXXL. Als eerste wordt het programma ‘Veilig werken voor professionals’ gelanceerd, specifiek gericht op werkgevers en werknemers. Hierna volgt het programma ‘Veilig thuis en onderweg’, waarin ook partner en gezin betrokken worden. Directeur Eric Tolboom van INVITRA: “De kracht van VeiligXXL zit in de aanpak die gericht is op sturing van onbewust gedrag. De deelnemer wordt op basis van risicoprofielen periodiek benaderd. De trainingen helpen op effectieve wijze om ongevallen te voorkomen.”

Kostenbesparing
Voor werkgevers kan VeiligXXL een aanzienlijke besparing op verzuimkosten opleveren. Werkgevers die het programma inzetten, brengen het aantal arbeidsongevallen aantoonbaar omlaag. En dit betekent minder verzuim en hogere productiviteit. Het spreekt voor zich dat dit tot financieel voordeel kan leiden. Om het effect nog verder te vergroten, kunnen extra modules gericht op het voorkomen van sportblessures, valletsels en andere privé-ongevallen worden ingezet.

Veilig gedrag stimuleren
INVITRA is de drijvende kracht achter e-Driver, een programma dat werkt op basis van de X-Learning methode. Onderzoek heeft aangetoond dat deelnemers van e-Driver 22% minder vaak betrokken zijn bij verkeersongevallen. “Het moment is nu aangebroken om deze succesvolle methode in te zetten op andere veiligheidsterreinen. De samenwerking met VeiligheidNL is daarom een heel logische stap”, aldus Eric Tolboom. VeiligheidNL onderschrijft dit: “Wij weten wat werkt in preventie. Al jaren ontwikkelen wij effectieve programma’s, trainingen en campagnes, die wij in deze samenwerking via X-Learning gaan inzetten. Een gouden combinatie en een primeur in Nederland”, zegt directeur Vera Verdegaal van VeiligheidNL. Bedrijven kunnen vanaf medio 2015 starten met de programma’s van VeiligXXL.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: